10 نکته ای که حتما باید درباره برج خلیفه بدانید - Mysafar Mag

10 نکته ای که حتما باید درباره برج خلیفه بدانید

مای‌سفر 20 فروردین 1403 0 comment
عکس برج خلیفه

برج خلیفه یکی از شاهکارهای معماری مدرن است. این برج نه تنها عنوان بلندترین سازه جهان را به خود اختصاص داده، بلکه دارای مجموعه ای از رکوردهای حیرت انگیز دیگر است که احتمالا تاکنون درباره آن ها چیزی نمی دانستید. ما سعی می کنیم در این صفحه 10 حقیقت جالب در مورد این شگفتی معماری را به شما نشان دهیم تا با اطلاعات بیشتر از این سازه بازدید کنید. این شما و این 10 نکته و حقیقت درباره برج شگفت انگیز خلیفه دبی.

1. این برج مرتقع تاریخ سازه جهان است

برج خلیفه دارای ارتفاع چشمگیر 828 متر است. این ارتفاع باورنکردنی باعث شده که برج به بلندترین سازه امارات و جهان تبدیل شود. برای نشان دادن عظمتش باید گفت که، الخلیفه سه برابر بلندتر از ایفل و تقریباً دو برابر بلندتر از ساختمان امپایر استیت است.

اگر بخواهید تک تک قطعات آن را از زیرزمین تا آخرین نقطه اش در آسمان، پشت سر هم ردیف کنید، متوجه خواهید شد که بیش از یک چهارم محیط زمین را پوشش می دهد. ارتفاع قابل توجه برج، که در میان ابرها نفوذ می کند، به عنوان یکی از برجسته ترین ویژگی های اش شناخته می شود و نشان دهنده مهارت مهندسی در پشت این شگفتی معماری است.

2. 6 رکورد دیگر به نام الخلیفه به ثبت رسیده است

برج خلیفه نه تنها دارای رکورد جهانی بلندترین ساختمان در سطح جهان است، بلکه شش رکورد جهانی دیگر را نیز به خود اختصاص داده است. این سازه به عنوان بلندترین سازه مستقل در سراسر جهان شناخته می شود، دارای بیشترین تعداد طبقه و بالاترین طبقه اشغال شده است، بالاترین سکوی دید در فضای باز را دارد، طولانی ترین مسیری که یک آسانسور طی می کند در آن تعبیه شده و طولانی تری مسافت طی شده توسط انسان در یک ساختمان انسانی در آن قرار دارد.

3. وزن مصالح برج بسیار زیاد است

یکی از شگفت‌انگیزترین حقایق در مورد برج خلیفه، وزن بسیار زیاد مصالح آن است. فقط در یک مورد باید بدانید که بتن مورد استفاده در ساخت برج به اندازه 100000 فیل وزن دارد. علاوه بر این، وزن کل آلومینیوم مورد استفاده در برج خلیفه معادل وزن پنج هواپیمای A380 است. این ارقام، مقیاس و وسعت بسیار زیاد مصالحی  که در ساخت این سازه نمادین دخیل هستند را نشان می دهد.

4. برج خلیفه در حفظ منابع طبیعی سرآمد است

از دیگر نکات مهم در خصوص این برج آن است که در پایداری و حفظ منابع طبیعی عملکرد خوبی دارد. به عنوان مثال در این برج هر ساله، 15 میلیون گالن آب از طریق روش های زیست پایدار جمع آوری می شود.

این آب به طور هوشمند برای اهداف مختلفی از جمله آبیاری فضای سبز برج، پشتیبانی از سیستم خنک کننده و تامین آبنمای شگفت انگیز دبی مورد استفاده قرار می گیرد. این ابتکارات تعهد برج به مدیریت مسئولانه آب و استفاده مجدد از منابع را نشان می دهد.

5. طولانی ترین آسانسور جهان در این برج است

همانطور که در بخش های قبل هم اشاره شد، یکی دیگر از شگفتی های این برج طولانی بودن مسیر آسانسورش است. اولاً، طولانی‌ترین آسانسور تک مسیره جهان را در خود جای داده که 140 طبقه را در بر می‌گیرد. این آسانسورها همچنین به دلیل سرعت استثنایی خود که با سرعت 10 متر در ثانیه حرکت می کند در میان سریع ترین آسانسورهای جهان سرآمد است. علاوه بر این، رسیدن به عرشه مشاهده در طبقه 124 یک تجربه سریع نفس گیر است، زیرا تنها یک دقیقه طول می کشد تا در آسانسورهای برج خلیفه به عرشه برسید.

6. نوک کروی برج تا فاصله زیادی از آن دیده می شود

یکی از حقایق جالب و کمتر شناخته شده در مورد برج این است که نوک آن (که کروی است) از فاصله خیره کننده 95 کیلومتری دورتر از برج قابل مشاهده است. این امر، حضور برجسته و جایگاه نمادین برج خلیفه را نشان می‌دهد و آن را از دور به یک منظره واقعاً الهام‌بخش تبدیل می‌کند.

7. در طول ساخت برج، روزانه 12 هزار کارگر مشغول کار بوده اند

در زمان اوج ساخت آن، نیروی کار قابل توجهی متشکل از 12000 کارگر هر روز بر روی این ساختمان کار می کردند. این آمار و ارقام مقیاس و پیچیدگی ساخت و ساز را نشان می دهد و منعکس کننده تلاش های مشترک و فداکاری بسیاری از افراد درگیر در سرپا کردن برج خلیفه است.

8. برای ساخت برج 22 میلیون ساعت، کار منظم انجام شده است

در ساخت برج خلیفه از بیش از 110000 تن بتن و 55000 تن میلگردهای تقویت کننده فولادی استفاده شده است. علاوه بر این، 22 میلیون ساعت کار باورنکردنی برای تکمیل ساخت و ساز ساختمان اختصاص داده شد. این اعداد نشان دهنده مقادیر انبوه مواد و کار گسترده ای است که برای به ثمر رساندن برج لازم بود.

9. ساخت برج تنها 6 سال زمان برده است

ساخت برج تقریباً شش سال به طول انجامیده. کار حفاری این بنا در ژانویه 2004 آغاز شد و شش سال بعد، در ژانویه 2010، برج خلیفه به طور رسمی به روی عموم باز شد. این جدول زمانی نشان‌دهنده زمان و تلاش قابل توجهی است که برای تکمیل پروژه سرمایه‌گذاری شده است که منجر به ساختار نمادینی می‌شود که امروزه وجود دارد. در مقایسه با ساختمان هایی که در ایران ساخته می شوند و یا حتی نمونه های مشابه در سرتاسر جهان این برج واقعا در زمان کمی با بهترین کیفیت بهره برداری شده است.

10. شکل و ساختار برج از یک گل الهام گرفته شده است

یکی دیگر از واقعیت های جالب در مورد برج خلیفه، طراحی معماری منحصر به فرد آن است که از گل هایمنوکالیس (Hymenocallis) الهام گرفته شده است. برای اینکه شباهت برج با گل نامبرده را ببینید حتما نگاهی به تصویر بالاتر بیاندازید. این انتخاب طراحی، ظرافت و زیبایی را به سازه اضافه کرده و جذابیت بصری آن را بیشتر می کند.

نظر بدهید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.