باغ ایرانی تهران کجاست؟ تاریخچه + عکس و جاهای دیدنی آن
ارزانترین بلیط هواپیما تهران فقط در مای سفر
باغ ایرانی تهران یکی از مکان های دیدنی تهران است که به لاله های زیبایش معروف است. دیدن لاله های رنگارنگ و زیبا در این باغ از اواخر فروردین ماه تا اواسط اردیبهشت ماه به روح و روان آدمی جلا می بخشد؛ پس آن را از دست ندهید!
البته به غیر از لاله های رنگارنگ این باغ نمی توان به قدم زدن در میان درختان با قدمت بسیار قدیمی (دوره قاجار) و تماشای پرنده های زیبایی همچون دارکوب، مرغ مینا، طوطی و … اشاره نکرد.
باغ ایرانی تهران کجاست؟
آدرس باغ ایرانی تهران: ده ونک، خیابان شیخ بهایی شمالی، ۲۰ متری پیروزان، کوچه شهید صابری
شماره تماس: ۸۸۲۱۶۲۱۲ ۰۲۱
بازدید از باغ ایرانی و قدم زدن در این مکان از جمله تفریحات رایگان در تهران منطقه ده ونک است.
شایان ذکر است که باغ ایرانی با فضای زیبا و جذابی که دارد یکی از بهترین جاهای تهران برای عکاسی است؛ پس اگر می خواهید که یک تصویر خاص در فضای مجازی خود منتشر کنید عکاسی در باغ ایرانی را از دست ندهید.
گفت و گو با دوستان، عکسبرداری و حتی لذت بردن از سکوت و آرامش باغ ایرانی در شب و به تنهایی لذت دیگری دارد که نباید از دست داد.
با ما در ادامه همراه باشید تا به معرفی باغ ایرانی در تهران بپردازیم. مطمئن هستیم که با دیدن تصاویر باغ ایرانی در تهران و همچون مطالعه این نوشتار مشتاق به رفتن به این مجموعه خواهید شد.
مسیرهای دسترسی به باغ ایرانی
- با خودروی شخصی: اگر می خواهید که با ماشین خود به باغ ایرانی بروید، می توانید با پیدا کردن لوکیشن باغ ایرانی بر روی اپلیکیشن های نشان، بله و … به راحتی به این باغ زیبا بروید. برای رفتن به باغ ایرانی ابتدا باید وارد بزرگراه کردستان شوید و سپس وارد خیابان رشید یاسمی شوید، مسیر پیش رویتان را در خیابان 12 متری طی کنید تا به خیابان صابری برسید. البته به غیر از این مسیر می توانید وارد خیابان شیخ بهایی شمالی شوید و سپس وارد 20 متری پیروزان شوید. لازم به ذکر است که باغ ایرانی پارکینگ ندارد و شما باید ماشینتان را در کوچه های فرعی یازدهم یا قوام پور پارک کنید.
- با تاکسی: برای رفتن به باغ ایرانی با تاکسی، کافی است که خودتان را به پایانه تاکسیرانی میدان ونک برسانید و از آنجا سوار تاکسی های باغ ایرانی شوید.
- با اتوبوس: برای رسیدن به باغ ایرانی با اتوبوس BRT یا سایر اتوبوس های شهری باید خودتان را به میدان ونک برسانید و از آنجا با تاکسی راهی باغ ایرانی ده ونک شوید.
- با مترو: ایستگاه مترو نزدیک باغ ایرانی، ایستگاه حقانی واقع در خط یک نقشه متروی تهران است. پس از رسیدن به ایستگاه مترو حقانی سوار تاکسی های میدان ونک شوید و از آنجا مجدد در پایانه تاکسیرانی میدان ونک سوار تاکسی شوید و راهی باغ ایرانی تهران ونک شوید.
ساعت کاری باغ ایرانی (سال 1403)
ساعت کاری باغ ایرانی در سال 1403 در تمامی روزهای هفته اعم از تعطیلات آخر هفته و تمامی تعطیلات رسمی از ساعت 6 صبح تا 23 است. البته کتابخانه باغ ایرانی از ساعت 8 صبح الی 16 فعالیت دارد و این مجموعه در روزهای جمعه و تعطیلات رسمی بسته است.
شایان ذکر است که قیمت بلیط باغ ایرانی ده ونک و استفاده از کتابخانه باغ ایرانی رایگان است.
معرفی باغ ایرانی تهران
بوستان مهندس علی مختاری، نامی است که بر سردر باغ ایرانی حک شده است و ممکن است برای شما این سوال پیش بیاید که آیا باغ ایرانی متعلق به مهندس علی مختاری است؟ عجله نداشته باشید! اگر از سردرد و ورودی باغ ایرانی که آجری و مشبکی شکل هستند عبور کنید، در حالی که لوسترهای سبز و آبی را پشت سر می گذارید وارد باغ می شوید و درباره داستان باغ ایرانی تهران ده ونک آشنا می شوید و جواب سوالتان را پیدا می کنید.
باغ ایرانی یکی از باغ های قدیمی محله ونک است که در لیست جاهای دیدنی تهران در شب جای دارد. مساحت باغ ایرانی حدود 30000 متر مربع است که بیش از 20000 متر مربع از آن را فضای سبز پوشانده است.
قدمت درختان باغ ایرانی که شامل چنارها، نارون ها، سروها، اقاقیاها، زبان گنجشک ها و درخت میوه هایی مثل توت، خرمالو، انار و گردو است به زمان پادشاهان قاجاری می رسد که حدود 150 تا 250 سال سن دارند.
باغ ایرانی تهران در ده سال گذشته تغییرات زیادی داشته است؛ اما این تغییرات در پوشش گیاهی این مجموعه خللی ایجاد نکرده است.
از جمله قدیمی ترین درختان باغ ایرانی، درختان نارون، چنار و سرو هستند که زیبایی خاصی به این باغ بخشیده اند. سایر گونه های گیاهی این مجموعه شامل شیر خشت، برگ بو، زرشک، مورد، نسترن، انواع رز و بوته های فصلی و دائمی که زیبایی این باغ را دو چندان کرده اند. از جمله گیاهان فصلی این باغ می توان به انواع لاله، نرگس، بنفشه، شمعدونی و … اشاره کرد.
در این باغ پرنده های زیبایی همچون دارکوب، مرغ مینا، طوطی و … نیز زندگی می کنند که ترکیب صدای این پرندگان با صدای فواره های آب، حس آرامش را برای شما به ارمغان می آورد.
تاریخچه باغ ایرانی تهران
باغ ایرانی تهران متعلق به یکی از خاندان های معروف دوره قاجاری و بخشی از باغ مستوفی الممالک است که دیوار به دیوار شمالی آن می توان ساختمان ها و دیوار گلی باغ قدیمی را دید.
باغ و عمارت ایرانی تهران ده ونک متعلق به «میرزا حسن خان مستوفی الممالک» که فرزند میرزا یوسف خان مستوفی و شکر خانم است، می باشد. خاندان میرزا حسن خان مستوفی الممالک یکی از خانواده های مهم و سیاسی در تاریخ ایران هستند که مالکیت اکثر زمین های منطقه ده ونک را هم داشتند. پدر میرزا حسن خان، زمین های ده ونک را از ناصرالدین شاه خریداری کرد و با حفاری چندین رشته قنات آن را به صورت آبادی درآورد.
باغ ایرانی تهران مانند سایر باغ های ایرانی مثل باغ ارم شیراز، باغ شازده ماهان در کرمان و … چند المان مشخص دارد که شامل سازه های آجری و مشبکی، درختان قدیمی و سربه فلک کشیده، حوض ها، فواره ها و آبراه ها و سردرهای طاقی شکل است.
باغ ایرانی در سال 1381 به عنوان اثری ملی در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است و امروزه نیز یکی از جاهای دیدنی پایتخت به شمار می آید.
شهرداری تهران باغ ایرانی را از مالکان این مجموعه خریداری کرد و با حفظ اصالت آن، بناها را مرمت کرد و سپس آن را در معرض نمایش عموم قرار داد. همچنین این باغ در سال 1393 به پاس زحمات چندین ساله مهندس علی محمد مختاری (مدیر عامل سازمان بوستان ها و فضای سبز پایتخت) به نام ایشان تغییر پیدا کرد و از آن پس به باغ ایرانی، بوستان علی محمد مختاری گفته شد.
بقیه چیزهایی که در این باغ می بینید قدمت چندان زیادی ندارند و در چندین سال گذشته به این مجموعه اضافه شده اند. باغ ایرانی تهران 11 قسمت دارد که با نام های طبیعت، بی کرانگی، بهشت یک، بهشت دو، شعر، باغ درون، آرامش، تنهایی، دو رنگ، اسطوره و خاطره شهرت دارند. این بخش ها در دو محور با نام های چنارستان و سروستان واقع شده اند.
جشنواره گل لاله در باغ ایرانی تهران
باغ ایرانی تهران به لاله های زیبا و رنگارنگش شهرت دارد که در واقع این لاله ها دیدنی ترین بخش های این باغ می باشند.
همه ساله از اواخر فروردین ماه تا اواسط اردیبهشت ماه، لاله های زیبا و رنگارنگ منظره زیبا و چشم نوازی به این باغ می بخشند. برگزاری جشنواره گل لاله در این باغ یکی از بهانه های اصلی آمدن گردشگران به این مکان محسوب می شود.
گل لاله یکی از گیاهان بومی کشور ما و برخی کشورهای دیگر مثل شمال آفریقا، شمال غربی چین، نواحی جنوب اروپا و آناتولی می باشد. گل لاله به خانواده لیلیاس تعلق دارد و شامل 109 گونه مختلف می شود.
قسمت های مختلف باغ ایرانی
- کوشک: ساختمان اصلی باغ ایرانی تهران یا کوشک آن در شمالی و در انتهای باغ قرار گرفته است. از این مجموعه در سال های گذشته به عنوان کافه و رستوران استفاده می شد، اما امروزه بخشی از آن به عنوان کتابخانه اهدایی رهبر و بخشی نیز به عنوان دفتر اداری استفاده می شود.
- ورودی: باغ ایرانی تهران دارای سه ورودی است. ورودی اصلی در بخش جنوبی، و دو ورودی دیگر در بخش شرقی و غربی با سازه های آجری و مشبک به همراه لوسترهایی سبز رنگ در دو سوی باغ است.
- کتابخانه: در باغ ایرانی دو کتابخانه برای خانم ها و آقایان در نظر گرفته شده است. کتابخانه آقایان در کوشک اصلی باغ و کتاغ خانه خانم ها در بنای کوچک محوطه باغ قرار دارد.
- طاق میانی: این قسمت در مقابل کوشک اصلی و مجاورت با حوض بزرگ باغ قرار گرفته است.
- حوض ها و فواره ها: در واقع حوض ها، فواره ها و آبراه ای از بخش های اصلی باغ ایرانی است که در جای جای آن به چشم می خورد.