بازار تجریش تهران؛ بخش های مختلف آن، تصاویر، آدرس و ساعت کاری - مجله گردشگری مای سفر

بازار تجریش تهران؛ بخش های مختلف آن، تصاویر، آدرس و ساعت کاری

مای‌سفر 11 بهمن 1403 0 comment
بازار تجریش

ارزانترین بلیط هواپیما تهران فقط در مای سفر

بازار تجریش یکی از جاهای دیدنی تهران است که همه نوع کالا، محصول، صنایع دستی، میوه، خوراکی و …. در این بازار پیدا می شود؛ به قول معروف از شیر مرغ تا جون آدمیزاد در این بازار فروخته می شود؛ پس خیالتان راحت دست خالی از این بازار بیرون نمی روید!  

این بازار در قلب یکی از محله های قدیمی و تاریخی تهران یعنی تجریش قرار گرفته است و در نزدیکی آن امامزاده صالح (ع) قرار دارد. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با این بازار قدیمی تهران، نحوه دسترسی به آن، ساعات کاری و … صحبت کنیم. 

آدرس بازار تجریش و ساعت کاری آن

آدرس بازار: ضلع جنوب غربی میدان تجریش، جنب ایستگاه مترو تجریش

ساعت کاری: این بازار در تمامی روزهای هفته و حتی جمعه ها و ایام تعطیل از ساعت 9 تا 22 فعالیت دارد. 

مسیرهای دسترسی به این بازار

این بازار در بین میدان قدس و میدان تجریش در منطقه شمیرانات واقع شده است؛ به همین دلیل از هر دو میدان می توانید به این بازار بروید. برای رفتن به این بازار می توانید از خودروی شخصی، مترو، تاکسی و اتوبوس استفاده کنید. 

نحوه دسترسی به بازار تجریش با مترو

در شلوغی و ترافیک خیابان های تهران یکی از بهترین راه های دسترسی به این بازار مترو است. برای رفتن به این بازار با مترو کافی است که سوار قطارهای خط یک مترو تهران (کهریزک-تجریش) شوید و در ایستگاه آخر یعنی تجریش پیاده شوید. فاصله مترو تجریش تا بازار تجریش بسیار کم است (حدود 300 متر) و تنها با 5 دقیقه پیاده روی از مترو به این بازار می رسید. 

ایستگاه مترو تجریش
ایستگاه مترو تجریش نزدیک ترین ایستگاه مترو به بازار تجریش است.

نحوه دسترسی به بازار تجریش با تاکسی

در اقصی نقاط تهران تاکسی های مقصد میدان قدس و تجریش وجود دارد که می توانید با سوار شدن به این تاکسی ها خودتان را به این بازار برسانید.

نحوه دسترسی به بازار تجریش با اتوبوس

به غیر از مترو استفاده از اتوبوس BRT راه آهن-تجریش و یا اتوبوس های خط رسالت-قدس یکی از بهترین گزینه ها برای رفتن به این بازار قدیمی هستند. 

نحوه دسترسی به بازار تجریش با خودروی شخصی

برای رفتن به این بازار با خودروی شخصی می توانید از طریق خیابان های ولیعصر، شریعتی، نیاوران و یا محله زعفرانیه خودتان را به این بازار برسانید.

تاریخچه بازار تجریش

قدمت این بازار به 70 سال پیش برمی گردد؛ البته کسبه قدیمی ادعا دارند که قدمت این بازار بیش از 150 سال است، در واقع وجود سازه هایی مثل تکیه بازار تجریش که بیش از 220 سال قدمت دارد می تواند نشان از قدیمی بودن این محل باشد.

تاریخچه این بازار قدیمی ارتباط مستقیمی با چگونگی رشد و ساخت محله تجریش دارد. این محله ابتدا شامل باغ ها و خانه های ییلاقی بزرگ بود. عشایر و مردم اطراف در فصل های بهار و تابستان به دلیل آب و هوای دلپذیری که این منطقه ییلاقی داشت، عازم این محله می شدند. در همین فصول حتی کارگرانی از لرستان، نطنز، طالقان، نایین و …. هم برای کار کردن در باغ های این منطقه و امرار معاش خانواده شان به تجریش می آمدند که به تدریج در تجریش ماندگار شدند. 

در واقع شروع رونق و توسعه تجریش به زمانی برمی گردد که رضا شاه پهلوی دربند را برای ییلاق خود انتخاب کرد. از آن زمان جاده قدیم شمیران تا میدان تجریش ساخته شده و ایستگاه های تاکسی و اتوبوس هم جای چهارپایان را برای رفت و آمد گرفت.

به دلیل رشد روز افزون این منطقه، رفت و آمد مردم تهران به این منطقه هم زیاد شد و اهالی تجریش برای امرار معاش شروع به زدن غرفه در حوالی تکیه تجریش برای فروش میوه های باغ های تجریش، دارآباد، ازگل، فرمانیه و … کردند. با رونق این بازار، به تعداد حجره ها و مغازه های این بازار افزوده شد به طوری که مغازه های دیگری مثل بقالی، قصابی، لبنیاتی، عطاری، پارچه فروشی و قهوه خانه هم در این مکان شروع به فعالیت کردند.

عکس قدیمی بازار تجریش
بازار تجریش یکی از قدیمی ترین بازارهای تهران است.

تقریبا تا قبل از نیم قرن بیش، کل بازار تجریش رو باز بود و در زمان بارش سنگین برف حجره های این بازار تعطیل می شدند. به همین دلیل کسبه این بازار تصمیم به ساختن سقف چوبی برای این بازار گرفتند و حجره های خود را با خشت، تیر چوبی، گل و سقف شیروانی پوشاندند. تا اینکه سقف های آهنی و یک شکل در سال 1352 جایگزین سقف های چوبی و کاهگلی شد و تا همین چند سال پیش بود به همین شکل بود. در نهایت سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با دستور مرمت، معماری سنتی به این بازار داد و با تزئین کاشی کاری های سنتی مغازه ها شکل و شمایل امروزی را به این بازار داد.

معرفی بیشتر این بازار

بازار تجریش یکی از معروف ترین و قدیمی ترین بازارهای تهران است که جزء جاهای دیدنی تهران در شب هم به شمار می آید.

علاوه بر پایتخت نشینان روزانه تعداد زیادی گردشگر داخلی و خارجی که سفر به تهران را انتخاب کرده اند، به این بازار می آیند.

بازار سرپوشیده تجریش که در شمالی ترین نقطه پایتخت و در منطقه شمیرانات قرار گرفته است، دو محله قدیمی تجریش و سرپل را به یکدیگر وصل می کند و امامزاده صالح نیز در قسمت انتهایی این بازار قرار دارد.

ورود به این بازار از جنب پایانه اتوبوس رانی و چند قدمی مترو تجریش امکان پذیر است، البته امکان دسترسی از پاساژ قائم که یکی از مراکز خرید تهران می باشد نیز هست. 

در این بازار بیش از 400 باب مغازه وجود دارد که انواع محصولات، پوشاک و … در این مغازه ها عرضه می شود. 

زیبایی این بازار پس از مرمت و بازسازی دو چندان شده است به طوری که از آن به عنوان نمونه کوچک تری از بازار بزرگ تهران یاد می شود و معماری های سنتی ایرانی حال و هوای دیگری به این بازار بخشیده است. 

علاوه بر ایام محرم و صفر و شب های قدر که در مساجد و تکیه های این بازار، برنامه های مذهبی مختلفی برگزار می شود، بازار تجریش در عید نوروز هم حال و هوای دیگری دارد و اگر در این ایام یک سر به این بازار بزنید، حس و حال خاصی را تجربه خواهید کرد. 

بازار تجریش در عید
حال و هوای بازار تجریش در عید نوروز چیز دیگری است!

بازار تجریش چی دارد؟

در این بازار که یکی از جاهای دیدنی تهران با مترو است کالاها، اجناس و اقلام خوراکی متنوعی به فروش می رسد و تقریبا می توان گفت که هر چه بخواهید می توانید در این بازار پیدا کنید. 

در این بازار مغازه های پارچه فروشی، صنایع دستی، آجیل و خشکبار، طلا فروشی، ساعت فروشی، کیف، کفش، ادویه جات، وسایل برقی، چاشنی و ترشی، پوشاک، میوه فروشی و …. وجود دارد.

 البته بازار دستفروشان تجریش هم داغ است و تقریبا هر چیزی که بخواهید می توانید از دستفروشان این بازار با قیمت مناسب تر تهیه کنید. 

بخش های مختلف این بازار

این بازار قدیمی شامل بخش های متنوعی است که شامل موارد زیر است:

امامزاده صالح (ع)

امامزاده صالح (ع) در نزدیکی این بازار قرار دارد و بسیاری از افرادی که برای خرید به این بازار می آیند حتما برای عبادت و جلا دادن روح خود یک سر به این امامزاده هم می زنند.

امامزاده صالح از فرزندان امام موسی کاظم (ع) هستند که طبق کتیبه هایی که در این محل وجود دارد قدمت بنای اولیه مرقد امامزاده صالح به سال 700 هجری برمی گردد و این بنا نیز در سال 1351 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. 

فرزند فتحعلی شاه قاجار (هلاکو میرزا) در سال 1174 دستور مرمت این محل را داد. طبق اسنادی که وجود دارد امامزاده صالح در اردبیل زندگی می کردند اما پس از شهادت، سر مبارک ایشان به حاکم ری فرستاده می شود و شیعیان سر مبارک امام زاده صالح را در روستایی نزدیک ری یعنی همان تجریش به خاک می سپارند.  

امامزاده صالح در بازار تجریش
امامزاده صالح یکی از جاهای دیدنی تجریش است.
  • آدرس امامزاده صالح: میدان تجریش
  • شماره تماس: ۲۲۷۴۸۰۱۰ ۰۲۱
  • ساعت کاری امامزاده صالح: همه‌روزه از ساعت ۸ تا ۲۴

بازار میوه تجریش

تقریبا بیشتر شهرت این بازار به دلیل میوه های تازه و خاص این بازار است. بسیاری از افراد از مناطق دیگر پایتخت و حتی شهرهای دیگر برای خرید میوه های کمیاب راهی این بازار می شوند. از جمله میوه های خاص بازار تجریش که تقریبا نظیرش هیچ جای دیگری پیدا نمی شود بلوبری مکزیکی، آووکادو آمریکایی و … است. 

البته وجه تمایز دیگر بازار میوه تجریش با سایر میوه فروشی ها این است که می توانید هر میوه ای که فصلش تمام شده است را هم در این بازار پیدا کنید.   

وقتی وارد این بازار می شوید، نحوه چیدمان میوه های رنگارنگ آب از دهان هر کسی جاری می کند و دست خالی رفتن از این بازار تقریبا سخت ترین کار دنیاست. 

میوه های خاص بازار تجریش
تمام بخش بازار تجریش یک طرف میوه فروشی هایش یک طرف!

مساجد

سه مسجد در نزدیکی تکیه تجریش قرار دارد. در روزگاران قدیم رسم بود که در نزدیکی بازارها مدرسه و مسجد ساخته می شد؛ اتفاقی که برای بازار سرپوشیده تجریش هم اتفاق افتاده است. از جمله مساجد مشهور این بازار می توان به مسجد خان یا مسجد صاحب الزمان (عج)، مسجد اعظم و مسجد سیدالشهدا اشاره کرد. 

غذاخوری

بعد از گشت و گذار و خرید در بازار تجریش، نوبت آن رسیده که دلی از عزا در بیاورید. تعداد زیادی رستوران سنتی، کبابی، فست فودی و کافی شاپ در نزدیکی این بازار وجود دارد که طبق علایق خود می توانید یکی از این غذاخوری ها را برای رفع خستگی و گرسنگی خود انتخاب کنید.

نظر بدهید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.