مجسمه عشق باتومی : مجسمه متحرک علی و نینو و رازهای آن

مجسمه عشق باتومی و هر آنچه باید در مورد آن بدانید!

mysafar 29 خرداد 1403 0 comment
مجسمه علی و نینو

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید در باتومی یک مجسمه آهنی متحرک با ارتفاع 7 متر وجود دارد که از عشقی غم انگیز از شوق نرسیدن روایت می کند! در افسانه ها و قصه های عاشقانه بسیاری نظیر لیلی و مجنون (نظامی خودمان)، حکایت از عشق خالصانه و نافرجام است. در روایت گری های شاعرانمان کم از این داستان ها نداریم! شیرین و فرهاد، ویس و رامین! و در غرب رومئو و ژولیت! همه این حکایات برایمان آشناست! حال تصور کنید به باتومی گرجستان بروید و همین داستان های زیبا را دو مجسمه علی و نینو با سکوت برایتان بازگو کنند! بیایید که جاذبه ی قشنگی را با هم بررسی خواهیم کرد!

مجسمه علی و نینو باتومی

در راهنمای سفر به باتومی گفتیم که یکی از برترین جاذبه های گردشگری باتومی مجسمه عشق است که به عنوان “مجسمه متحرک علی و نینو” مشهور شده است. این مجسمه در باتومی قطعا یکی از شگفت انگیز ترین و به یادماندنی ترین مناظر این شهر در نزدیکی دریای سیاه گرجستان است. از نظر اکثر بازدید کنندگان، مجسمه علی و نینو بیان گر عشق واقعی است. این مجسمه 7 متر ارتفاع دارد و ساخته شده از فیگورهای فولادی علی و نینو است که به آرامی به سمت یکدیگر حرکت می کنند و برای لحظه ای تلاقی ایجاد می کنند. این روند نفس گیر هر 10 دقیقه تکرار می شود.

روایت عشق علی و نینو

داستان عشق علی و نینو توسط سعید کوربان نوشته شده است و تامارا کوسیتادزه برای این اثر هنری، دو مجسمه خلق کرده است. این کتاب برای اولین بار در سال 1937 در اتریش به زبان آلمانی منتشر شد و از آن زمان به 32 زبان دیگر ترجمه شد. این کتاب داستان عشق علی شروانشیر پسر مسلمان آذربایجانی و نینو کیپیانی دختر مسیحی گرجی را روایت می کند. این رمان بازتاب دوران جنگ جهانی اول در قفقاز است.

محتوای اصلی داستان علی و نینو

این داستان برای اولین بار به زبان اتریشی در سال 1937 به عنوان “علی و نینو” روایت شد. داستانی آشنا از عاشقانی است که شرایط غم انگیز آن ها را از هم دور می کند. روایت از این قرار است که:

علی یک مسلمان آذربایجانی، عاشق نینو، شاهزاده خانم گرجستانی می شود. اما متاسفانه پس از طی فراز و نشیب های بسیار خانواده آن دو با ازدواجشان مخالفت می کنند و در همین بهبوهه جنگ جهانی اول آغاز می شود. در نهایت جنگ به خانه کشیده و علی کشته می شود. نویسنده این داستان سعی کرده خود را در قالب نام مستعار سعید کوربان معرفی کند. اما با این حال این کتاب به عنوان یک سبک کلاسیک ادبی در منطقه تبدیل شده و رمان ملی آذربایجان به شمار می رود.

چه کسی مجسمه علی و نینو را ساخت؟

این عشق معروف بوده که هنرمند گرجستانی تامارا کوسیتادزه را الهام بخشید تا مجسمه یادبود علی و نینو را در سال 2010 بسازد. این اثر هنری غول پیکر فلزی که به عنوان “مجسمه عشق” شناخته می شود، متشکل از دو شکل تا حدی شفاف است که از قطعات آهنی ساخته شده اند. هر روز در ساعت 7 بعد از ظهر این دو چهره به سمت یکدیگر می لغزند و در نهایت با عبور بخش های آن ها از بین یکدیگر ادغام می شوند و هرگز به هم متصل نمی شوند. داستانی بس غم انگیز از نرسیدن عشق! حکایت دو خط موازی که هیچگاه به یکدیگر نمی رسند!

مجسمه علی و نینو

مجسمه عشق باتومی کجاست؟

این مجسمه که یکی از نمادهای باتومی شناخته می شود در بلوار ساحلی در نزدیکی ساحل قرار دارد. این مجسمه در پارک میراکل پشت چرخ و فلک و در کنار اسکله باتومی واقع شده است. علاقه مندان زیادی هر ساله برای بازدید از این تندیس خیره کننده روانه باتومی می شوند. شما نیز برای رسیدن به این جاذبه گردشگری کافی است که از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید و خود را به اسکله برسانید.

مجسمه علی و نینو در نزدیکی ساحل

جاذبه های گردشگری نزدیک مجسمه علی و نینو

از جاذبه های گردشگری نزدیک مجسمه علی و نینو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • پارک میراکل
  • پارک آبی باتومی
  • دلفیناریوم باتومی
  • تله کابین آرگو

برای آشنایی با سایر مکان های دیدنی می توانید مقاله جاهای دیدنی باتومی را مطالعه کنید. در این مقاله تمامی عکس های باتومی به همراه معرفی کامل جاذبه ها وجود دارد که اطلاعات خوبی را در اختیارتان می گذارد.

در این مقاله از مای سفر سعی کردیم مشهورترین نماد باتومی را به صورت دقیق برایتان معرفی و حکایت آن را بیان کنیم. با اینکه در طول تاریخ داستان های عشق نافرجام بسیاری روایت شده و طرفداران زیادی دارد، اما این مجسمه که توانسته به صورت قیزیکی و با حرکت کردن خاص جلوه کند، توجه گردشگران بسیاری را به سوی خود جلب کرده است. پیشنهاد می کنیم حتما به این جاذبه بروید و از نزدیک آن را نظاره کنید.

Leave comment
Please Enter All Fields

Your email address will not be published.

Required fields are necessary.